Indija

Avionom iz Zagreba

01.12.2019.

9.990,00 kn

Putovanje u Indiju avionom - 10 dana

Vrijednost više: odlični hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, odličan red letenja s najboljom zrakoplovnom kompanijom na svijetu, popust za djecu do 3.000 kn


1. dan ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa QR 216 u 08.40h. Dolazak u Dohu u 16.10h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 578 u 19.45h. Odmor tijekom noćnog leta.

2. dan DOHA - NEW DELHI
Očekivano slijetanje u Delhi u 02.05h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te odmor. Nakon doručka odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan NEW DELHI - JAIPUR 
Nakon doručka, nastavak razgleda Delhija: mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala; kompleks Kutab minareta (dio UNESCO- a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Slijedi polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan JAIPUR
Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala - Palače vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Nakon razgleda uživajte u kupnji suvenira ili istražite razne aspekte zanata Jaipura, kao što su obrada dragog kamenja, izrada keramike, tepiha i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti... Noćenje.

5. dan JAIPUR - FATEHPUR SIKRI – AGRA 
Doručak te polazak prema srednjovjekovnoj Agri, prvoj mogulskoj prijestolnici. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Po dolasku u Agru, posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. Slijedi prijava i smještaj u hotel. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

6. dan AGRA - DELHI  
Nakon doručka, odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. U poslijepodnevnim satima povratak prema Delhiju. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 

7. dan DELHI - VARANASI  
Rani doručak. Prijevoz do željezničke stanice te ukrcaj na brzi vlak Vande Bharat za Varanasi, znanom i kao Kashi ili Benaras, najvažnije i najsvetije mjesto hodočašća hindusa i jedan od najstarijih stalno naseljenih gradova svijeta. Po dolasku, smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak do obale Gangesa, do Dashaswamedh gata, gdje svakog dana u sumrak svećenici u bijelim haljama održavaju veliku Aarti ceremoniju, njišući se uskađenim pokretima, cvijećem, mirodijama i svijećama odaju počast svetoj rijeci. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan VARANASI - MUMBAI
Rano ujutro odlazak na vožnju rijekom Ganges na čije obale u zoru dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Nezaboravan doživljaj buđenja dana uz zvukove zvona i mrmor sanskrita. Povratak u hotel na doručak, a potom slijedi posjet obližnjem Sarnathu, mjestu gdje je Gautama Buddha izrekao učenicima svoju prvu propovijed. U nastavku prijevoz do zračne luke i let u Mumbai (do 1995. Bombay, što potječe od portugalskog "bom Bahia" - lijep zaljev), najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru, sjedište indijske trgovine. Po dolasku, prijevoz do hotela. Noćenje.

9. dan MUMBAI
Nakon doručka razgled Mumbaija, velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point;  šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. Noćenje.

10. dan MUMBAI - DOHA - ZAGREB  
Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Dohu na letu QR 557 u 04.00h, s dolaskom u 05.35h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 u 07.40h. Očekivano vrijeme dolaska u 11.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 2.690 kn

Cijena aranžmana uključuje:
- Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalni let Varanasi - Mumbai (polazak 01.12.),
- Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalni letove Delhi - Varanasi i Varanasi - Mumbai (polazak 28.02.),
- Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
- Prijevoz super brzim vlakom na relaciji Delhi - Varanasi;
- Smještaj u New Delhiju u Welcomhotelu Dwarka 5* / The Leela Ambience Convention 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* / Hilton Jaipur 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Agri u hotelu Jaypee Palace 5* / Double Tree by Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Varanasiju u hotelu Madin 5*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Mumbaiju u hotelu Hilton 5* / The Park 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom; 
- Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
- Vožnju rikšom u New Delhiju;
- Jahanje na slonu u Jaipuru;
- Vožnju rijekom Ganges;
- Voditelja putovanja iz Zagreba;
- Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.690 kn (pdložno promjeni),  doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.990 kn, trošak vize za Indiju (575 kn), obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače od 50 USD doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti:
Dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja: 3.000 kn
Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja: 2.500 kn
Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju: 1.500 kn
Stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn