Advent u Zagrebu

Autobusom iz Rijeke

15.12.2019.

110,00 kn

Plazak iz Rijeke: Jelačićev trg u 10:00 sati

Vožnja autobusom u smjeru Zagreba i jednog od najatraktivnijih shopping centara u Hrvatskoj – Arena Centra. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe i kupovinu u nekom od brojnih dućana atraktivnih i poznatih, domaćih i stranih brendova.

Svi oni kojima shopping nije pretjerano zanimljiv, mogu se već u jutarnjim satima uputiti prema centru, direktnom tramvajskom linijom. Uz adventske sadržaje, prosinac u Zagrebu bit će ispunjen i brojnim događanjima te je ovo odlična prilika da posjetite neki od muzeja, prošećete tržnicom na Dolcu ili jednostavno popijete kavu na zagrebačkoj špici.

Ispred Arena Centra sastajemo se u dogovoreno vrijeme te našim autobusom krećemo prema centru grada. Po dolasku u centar slijedi razgled grada i slobodno vrijeme za uživanje u predbožićnom ugođaju. 

Kao i prethodnih godina, Advent u Zagrebu odvija se na nekoliko lokacija te cijeli centar u prosincu poprima bajkovite konture, začinjene pokojom pahuljom snijega, mirisom pečenih kestena i kuhanog vina, treptavim lampicama i božićnim pjesmama.. Uz, sada već tradicionalne sadržaje, noviteti neće izostati niti ove godine. U toj priči možda prednjači prekrasni Zrinjevac, posebno ukrašen za tu priliku. U glazbenom paviljonu dočekat će vas nastupi odličnih bendova koji će glazbom začiniti prekrasne prosinačke večeri. Na štandovima oko paviljona pronaći ćete zanimljive unikatne suvenire i božićne ukrase koje izrađuju naši umjetnici. U šetnji možete i brzinski prezalogajiti i isprobati neki od tradicionalnih, već pomalo zaboravljenih zagrebačkih specijaliteta. Susjedni Tomislavov trg u prosincu postaje Ledeni park, na kojem možete uživati u klizalištu te glazbenom i ugostiteljskom programu. Zagrebačka božićna bajka smještena je na glavnome trgu, Trgu bana Jelačića. U ulicama oko trga odvija se Božićni sajam, na kojem ćete pronaći prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, koje nude zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda. U Tomićevoj (pod uspinjačom) te u Kurelčevoj ulici očekujue vas vrhunska zabava dobro znana kao Fuliranje. Tunel Grič donosi adventski sadržaj zbog kojeg ovu skrivenu i velom mističnosti obavijenu zagrebačku lokaciju nikako ne treba propustiti, a jedan od najzanimljivijih projekata ove godine je multimedijalna izložba Nikola Tesla – Mind From the Future, koju možete posjetiti u Meštrovićevom paviljonu.

Polazak iz Zagreba predviđen je u 20.00 sata. Dolazak u Rijeku planiran je oko 22.00 sata.-