Parenzana-Poreč-Motovun

PARENZANA
Motovun i Poreč


Polazak iz Rijeke u 08:00h te vožnja prema Vižinadi.

VIŽINADA – Naša avantura kreće iz ovog gradića, a djeci će biti ispričana priča o našem dobrom divu Velom Joži. Također, saznat će kakva je bila željeznička pruga Parenzana i zašto je ostala tako duboko otisnuta u sjećanju ljudi ovog kraja.


RAKOTULE-KAROJBA - U Rakotulama nas dočekuje veselo i gladno društvo. Planirano zaustavljanje je 50 minuta, a djeca će moći nahraniti domaće životinje. Kako sve više djece rijetko boravi na selu, neki od mališana će se prvi put upoznati  s boškarinom ili magarcem.
Mogućnost organizacije ručka.


MOTOVUN - Dolazimo ispod Motovuna , grada Velog Jože. Djeci će biti ispričane zanimljivosti o ovom gradiću, a saznat će i koji se to prvak u Formuli jedan kao dječak vozio ulicama ovog grada.

Iskrcavamo se u Motovunu te put nastavljamo prema Poreču.

Slijedi šetnja po povijesnoj jezgri grada.
Poreč obiluje jedinstvenim kulturno-povijesnim spomenicima iz prošlosti. Kompleks Eufrazijeve bazilike, pod zaštitom UNESCO-a, spada među najvrednije bizantske građevine u svijetu, a poznati su prekrasni mozaici koji je krase. Nezaobilazno mjesto šetnje je svakako Decumanus, glavna starogradska ulica, u kojoj se nalaze predivne gotičke palače.
Mogućnost odlasa do jame Baredine.

U samom centru Poreča smjestio se novi akvarij/terarij Poreč sa mnoštvom tropskim ribicama gdje će djeca vidjeti  jastoga, murinu, kirnju... kao i ribe iz drugih dijelova svijeta poput pirane i discusa.
U terariju možete vidjeti gmazove iz raznih dijelova svijeta. Krokodil kajman, iguana i kameleon samo su neki od njih. 

Slobodno vrijeme za osobne programe te po dogovoru povratak prama Rijeci u poslijepodnevnim satima.


Aranžman uključuje:
Prijevoz autobusom na relaciji Rijeka-Vižinada-Motovun-Poreč-Rijeka, pratitelja putovanja, 6 gratis ponuda, vožnja vlakićem sa uključenom animacijom ( cca 2,5 h), ulaznicu u akvarij/terarij osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine te organizaciju putovanja.

 

Foto: Damir Kvajo, Dejan Hren Izvor: HTZ