CRES - VALUN

CRES

Polazak iz Rijeke u 08:00h te vožnja prema trajektnom pristaništu na otoku Krku (Valbiska-Merag).

Po dolasku na otok Cres nastavljamo vožnju prema gradu Cresu gdje jedan dio grupe odlazi na radionicu u Udrugu Ruta, a drugi dio grupe ide u destileriju i uljaru te u posjet samostanu Sv. Franje.

Radionica filcanja vune traje cca 1,5 h te po završetku svako dijete ponese (kao suvenir) cvijet koje je samo izradilo. Kako radionica za jednu grupu završi, dolazi druga grupa koja je bila u obilasku grada i mijenjaju se za mjesta.

Poslije cca 3h obilaska grada i obrade vune predlažemo odmor u creskom parku gdje djeca mogu pojesti marendu, odmoriti se i poigrati.

Nastavljamo naš put prema Valunu...

Valun je malo ribarsko naselje koje se smjestilo izmedu dviju prekrasnih plaža. Mjesto je poznato po otkriću Valunske ploče u crkvici Sv. Marka na mjesnome groblju. Valunska ploča je prvi glagoljsi natpis ikada pronađen a datira još iz IX st.

Slobodno vrijeme za vlastite programe, kupanje, igru na plaži...

Predviđeni povratak prema Rijeci u 17h.


Aranžman uključuje:
Prijevoz autobusom na relaciji Rijeka-Cres-Valun-Rijeka, pratitelja putovanja, radionicu filcanja vune, ulaz i obilazak uljare u Cresu, 3 gratis putnika u svakom autobusu (učitelji i pratnja), osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine te organizaciju putovanja.