Feštinsko kraljevstvo - Žminj - Rovinj

Feštinsko kraljevstvo - Žminj - Rovinj

Polazak iz Rijeke u 08:00 te vožnja prema Žminju do Feštinskog kraljevstva. Cijelo imanje je podređeno djeci i njihovoj zabavi. Drvene skulpture uz  priče o pinokiju s našim domaćinima. Možemo i sjediti na velikom dinosauru ili se provozati ‘buba expresom’…a to je tek dio ponude koja vas očekuje . Animatori i domaćini su zaduženi za zabavni program djece, a kada se svi umorimo, krećemo u istraživanje špilje Feštinsko kraljevstvo.

Naš prijedlog je ostati na farmi do 13:30h te se zaputiti prema Rovinju.

Po dolasku u Rovinj, obići ćemo najzanačajnije znamenitosti toga grada: gradska palača, gradska ura, gradski bedemi i vrata, Balbijev luk, Centar za povijesna istraživanja, kazalište Antonio Gandusio, franjevački samostan, Crkva sv. Eufemije, romanička crkva Presvetog Trojstva… Slijedi odlazak do Ekomuzeja Batana. U današnjoj “bataninoj kući” stoljećima su živjele obitelji ribara, pomoraca i obrtnika, a i danas iznad muzeja stanuje jedna rovinjska obitelj. Nezaboravan je prizor kada se iznad ulaza u Kuću o batani na vjetru vijori svježe oprana rubenina, pozivajući posjetitelje na jedno sasvim drugačije muzejsko iskustvo od dosad upoznatih!

Predviđeni povratak prema Rijeci u 17:00.  
 
Aranžman uključuje:
Prijevoz autobusima (2 autobusa) na relaciji Rijeka-Žminj-Rovinj-Rijeka, ulaznicu i razgled farme, ulaznicu u špilju, ulaznicu u Emuzej u Rovinju, pratitelja putovanja, 6 učitelja pratitelja, 1 gratis ponuda, osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine i organizaciju putovanja.