Smiljan - Kuća Velebita

Smiljan - Kuća Velebita

 

Polazak iz Rijeke u 08:00 te vožnja u smjeru Senja do Smiljana.

Jeste li znali ?

Nikola Tesla je prije sto godina predvidio pametni telefon
Naime, Tesla je u intervjuu iz 1926. koji je dao Johnu B. Kennedyju izjavio: "Kad uvedemo bežični sustav, cijeli će se svijet pretvoriti u golemi mozak. Bit ćemo u stanju komunicirati jedni s drugim neovisno o udaljenosti. Ne samo to, već ćemo kroz televiziju i telefoniju vidjeti i čuti jedni druge kao da se nalazimo licem u lice. A instrumenti pomoću kojih ćemo to raditi bit će nevjerojatno jednostavni u usporedbi s današnjim telefonima. Čovjek će moći nositi takav uređaj u džepu".

Po dolasku u Smiljan odlazimo u Memorijalni centar Nikole Tesle te ćemo se uz stručno vodstvo pobliže upoznati sa njegovim izvanrednim stvaralaštvom. Razgledati ćemo već postojoće i novo sagrađene objekte kao što su: Rodna kuća Nikole Tesle, crkva sv. apostola Petra i Pavla, gospodarski objekt (štala) kameni spomenici i klupa arhitrekta Zdenka Kolacija, ispitna stanica. multimedija centar s pripadajućim igralištem za djecu, spomenik Nikoli Tesli autora Mile Blaževića, vanjski auditorij, teslina turbina i most ili platforma.

Nakon posjete centru odlazimo prema Kući Velebita gdje nas očekuje program koji se sastoji od vođenog obilaska kuće, praktičnih radionica i ispunjavanja radnih listića na temu živog svijeta, meteorologije, kulturne baštine, geologije i speleologije uz vodstvo edukatora.

Povratak u Rijeku u poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana uključuje:
Prijevoz autobusom na relaciji Rijeka-Smiljan-Kuća Velebita-Rijeka, ulaznicu i vođenje MC Nikole Tesle, ulaznicu i edukatora u Kući Velebita, pratitelja putovanja, osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine te jamčevinu putovanja