Poreč - Dinopark Fortuna

Poreč - Dinopark Fortuna

 

Polazak iz Rijeke u 08:00h te vožnja prema Poreču.

Po dolasku u Poreč odlazimo do Dino parka.

Dinopark Fortuna otvoren je 2009. godine. Dio parka smješten je na starome kamenolomu u čijoj divljini obitavaju pokretni dinosauri u prirodnoj veličini. Autentičnoj pretpovijesnoj atmosferi Dinoparka doprinosi njegova prekrasna priroda. Park je okružen bujnom šumom, a njime se prostire više od 1.5 km drvene staze. Osim dinosaura, Dinopark nudi i druge zabavne aktivnosti kao što su mini lunapark, dječji vlakić, trampolini, vrtuljci, streljana, igralište....

Poslije zabave u Dinoparku put nastavljamo prema Starom gradu Poreču.

Slijedi šetnja po povijesnoj jezgri grada.

Poreč obiluje jedinstvenim kulturno-povijesnim spomenicima iz prošlosti. Kompleks Eufrazijeve bazilike, pod zaštitom UNESCO-a, spada među najvrednije bizantske građevine u svijetu, a poznati su prekrasni mozaici koji je krase. Nezaobilazno mjesto šetnje je svakako Decumanus, glavna starogradska ulica, u kojoj se nalaze predivne gotičke palače.

Mogućnost odlaska do jame Baredine ( dodatno 40 kn po djetetu).

U samom centru Poreča smjestio se novi akvarij/terarij Poreč sa mnoštvom tropskim ribicama gdje će djeca vidjeti jastoga, murinu, kirnju... kao i ribe iz drugih dijelova svijeta poput pirane i discusa.

U terariju možete vidjeti gmazove iz raznih dijelova svijeta. Krokodil kajman, iguana i kameleon samo su neki od njih. 

Slobodno vrijeme za osobne programe te po dogovoru povratak prama Rijeci u poslijepodnevnim satima.

 

Aranžman uključuje:

Prijevoz autobusom na relaciji Rijeka-Poreč-Rijeka, pratitelja putovanja, ulaznicu u Dinopark Fortuna, ulaznicu u akvarij/terarij, osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine te organizaciju putovanja.