Putevima Frankopana

Putevima Frankopana

 

Polazak iz Rijeke u 08:00 sati te vožnja prema Kraljevici.

Našu rutu otkrivanja kaštela i dvoraca započinjemo s Dvorcem Nova Kraljevica koji je smješten na brijegu pluotoka na samom ulazu u Bakarski zaljev kojeg je započeo graditi Petar Zrinski 1651. godine. Slijedi razgled Dvorca

Ruta nas vodi dalje prema Kaštelu Driveniku gdje ćemo razgledati kaštel i saznati nešto više o njegovoj povijesti.

Jeste li znali?

Naziv kaštela Drivenik, jednoga od devet gradova što ih spominje Vinodolski zakon, svjedoči da je prvotno bio drven. Tek je u razdoblju od 13. od 15. stoljeća izgrađen u kamenu. Njime su Frankopani branili i nadzirali promet kroz Vinodol.

Vozeći se prema Grižanama zaustaviti ćemo se i pokraj jezera Tribalj gdje se nalazi i hidroelektrana Vinodol.

Dolaskom u Grižane posjetiti ćemo Kuću Klović gdje ćemo naučiti nešto više o najpoznatijem svjetskom minijaturistu Juliju Kloviću. (Mogućnost organiziranja likovne radionice za djecu sa slikarom).

Nakon Grižana odlazimo u Bribir gdje ćemo obići ostatke nekadašnjeg kaštela te popesti se na jedini sačuvani dio kaštela, četverokutnu kulu iz 1302. godine.

Na putu Frankopana preostaje nam posjetiti Kaštel s kulom Kvadrac u Novom Vinodolskom kao jedan od najsnažnijih i najdugovječnijih uporišta Frankopana te posjet muzeju.

Povratak prema Rijeci u poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžamana uključuje:
Prijevoz autobusom na relaciji Rijeka-Kraljevica-Vinodol-N.Vinodolski-Rijeka, pratitelja putovanja, ulaznicu u Kaštel s kulom Kvadrac i muzej, ulaznicu u Kaštel Drivenik, Kuća Klović, ulaznica Kaštel Bribir, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/nezgode, osiguranje od otkaza, osiguranje jamčevine te organizaciju putovanja.