Zašto odabrati kamp za svoje dijete?

Ljetni sportsko-edukativni kamp za djecu odlična je prilika da djeca dožive nešto drugačije ljetne praznike koji spajaju druženje s vršnjacima, učenje, sportske aktivnosti i stjecanje jednog sasvim novog iskustva.

Ciljevi kampa su angažiranje djece u nizu aktivnosti koje će poduprijeti njihovo socijalno uključivanje i inetgraciju u prijateljskom i zabavnom okruženju u blizini mora. Djecu se motivira da pridonose pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici, educira ih se za stjecanje kompetencija u komunikaciji i timskom radu te provode niz neformalnih obrazovnih aktivnosti na otvorenom.

Zaista je mnogo razloga zbog kojih vrijedi razmisliti te priuštiti svome djetetu nezaboravno iskustvo koje može doživjeti u ljetnom kampu. Najvažnije razloge ćemo i navesti kako bi vam olakšali donošenje odluke ako se ipak dvoumite:

U kampu, djeca:

- Provedu dan fizički aktivna - Sa svim zabavnim igrama i aktivnostima kamp je odlično mjesto na kojem će se djeca nadisati svježeg zraka. Plivanje, ronjenje i bavljenje sportom mnogo je zdravije za djecu od provođenja ljeta u zatvorenom a boravak u prirodi pomoći u cijelokupnom razvoju.

- Postanu samouvjerenija - Kamp nudi djeci drugačiju vrstu sportskog natjecanja te aktivnosti u kojima svi mogu sudjelovati te uspjeti u svojim mogućnostima i što je najvažnije svojim tempom. Na taj način djeca svakodnevno postižu svoja vlastita dostignuća i male uspjehe koja im pomažu da se više pouzdaju u sebe i tako grade samouvjerenost i samopoštovanje.

- Prevladavaju strahove - Nisu sve stvari koje djeca rade u kampu jednostavne ali tako i mora biti! Prihvaćanje novih izazova – kao što su isprobavanje novih sportova, učenje novih vještina i igara ili postizanje novih ciljeva – sve je to vrlo korisno i potrebno djetetu kako bi naučilo ne odustajati na prvim preprekama.  

- Ne koriste tehnologiju - Kada djecu isključite od novih tehnologija kao što su: TV, mobitel i internet, djeca počinju ponovno otkrivati svoju kreativnu stranu te uključivati se u stvarni svijet, sa stvarnim ljudima, stvarnim aktivnostima i stvarnim osjećajima. Počinju otkrivati nove mogućnosti i nove načine kako provoditi vrijeme.

- Uče o ekologiji - Djeca će u kampu naučiti koliko je priroda zapravo lijepa i važna putem brojnih radionica. Edukacijom o recikliranju, korištenju prirodnih materijala te o očuvanju prirodnih resursa, djeca uče o gorućem svjetskom problemu.

- Stječu socijalne vještine i nove prijatelje - Kamp pruža odličnu priliku za nova iskustva, boravak u potpuno novom okruženju te provođenje vremena s novim prijateljima. Djeca u kampu razvijaju razne vještine potrebne za život, kao što su neovisnost, prevladavanje strahova i samopouzdanje. Budući da će djeca svaki dan živjeti u zajednici, to je odličan način da nauče surađivati, donositi kompromise te biti tolerantni. Uče razvijati timski duh i izgradnju čvrstih veza koje jačaju međusobnom suradnjom te zajedničkim životom i igrom.

Spoj druženja, sporta, edukacije i zabave ostaviti će djecu s nezaboravnim uspomenama za cijeli život.