Dječji ljetni kamp

Dječji ljetni kamp Tunarica 2019

Odgovori na najčešća pitanja

Što je to dječji ljetni kamp?

To je najčešći oblik kratkoročnog projekta u kojem skupina djece živi i uči zajedno o različitim temama i vještinama koje se temelje na neformalnom obrazovanju putem različitih aktivnosti.

Tko vodi kamp?

Udruga za mlade Alfa Albona zajedno sa lokalnim i EVS volonterima zadužena je za logistiku i program kampa.

Koji su troškovi plaćeni kotizacijom?

Kotizacija uključuje 3 obroka dnevno (doručak, ručak, večera), 2 međuobroka (voće, sladoled, keksi ...), razna bezalkoholna pića / čaj / voda, najam smještajnih i površina za odrađivanje aktivnosti, najam morske opreme (pedaline / kajaci / sup-ovi), boravišna pristojba, korištenje svih objekata navedenih u programu, logistiku, program i voditelje
aktivnosti.

Kada se dolazi na kamp a kada odlazi s kampa?

Svaki termin počinje u ponedjeljak te je predviđen dolazak djece u 11,00 sati, a završava u subotu kada je predviđen odlazak djece također u 11,00 sati. Zamolili bi sve roditelje da poštuje vrijeme odlaska i dolaska.

Koja je vrsta smještaja u kampu?

Imamo na raspolaganju opremljene šatore za 2/3/4 djece, a svaki šator ima madrac, vreću za spavanje i deku. Ukoliko je potrebno možemo ugostiti djecu u jednom velikom šatoru gdje će svi spavati zajedno. Razumijemo da je nekoj djeci prvo iskustvo spavanja u šatoru i boravka u prirodi bez roditelja pa im želimo omogućiti što bolje uvjete istoga. nad djecom imamo osiguran nadzor od 0 do 24.

Što je potrebno da dijete donese na kamp?

Osim entuzijazma i motivacije za sudjelovanjem, bilo bi dobro da svako dijete ponese prikladnu odjeću za kamp: sportsku odjeću i cipele, toplu majicu / laganu jaknu. Dodatno: kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca, lijekove (u slučaju da dijete uzima neke zbog zdravstvenog stanja), stvari za osobnu higijenu, ručnike, svjetiljku.

Sigurnost u kampu?

Osiguravamo visoku sigurnost u kampu. Imamo noćna dežurstva, medicinsku opremu hitne slučajeve u kampu, voditelji timova koji su se educirali za prvu pomoć i mogućnost brzog prijevoza po potrebi.

Kakvi su obroci u kampu?

Za doručak imamo švedski stol: jaja, sir, maslac, džem, eurokrem, jogurti, šunka, sir, salama, pahuljice, pudinzi, voće... ručak i večera su kuhani obroci, a
za međuobroke imamo zdrave grickalice, voće, kekse, sladoled. Svakodnevno nudimo svježe namirnice.

Što ako je netko na posebnoj dijeti / vegetarijanac / vegan / ne jede određene proizvode?

Nema problema ukoliko je netko na drugačijim prehrambenim potrebama, molimo Vas da nam obavezno isto naglasite prije početka kampa kako bi mogli osigurati na vrijeme drugačiju prehranu.

Da li ima signala u kampu?

Naravno, no savjetujemo da dijete sa sobom ne ponese mobitel / laptop / tablet budući da je programom predviđeno da se isti ne koriste već želimo biti usmjereni na prirodu i mir, daleko od tehnologija. Vaše dijete možete nazvati svaki dan u periodu od 20 do 21 sati, te naravno u bilo koje doba u slučaju hitnoće. Također, za vrijeme trajanja kampa ne primamo posjete roditelja, budući da se tada remeti program i sama aktivnost djece, često se dogodi da dijete tada želi ići kući te je tužno / nostalgično. Ovo je kamp kratkog trajanja te za isto nema potrebe.